Jóllehet korábban a hagyományos kiválasztás a készségeket és a szakmai képesítéseket vette figyelembe, a kompetencia-alapú megközelítés teljesebb képet ad, mert magában foglalja a teljes személyiség vizsgálatát is. Az ilyen típusú kiválasztás azon alapszik, hogy az adott pozícióra, munkakörre jellemző “sikerkritériumokhoz” hasonlítja a jelölt viselkedését és kompetenciáit.

A Profiles International értékes információt biztosító előszűrő eszközöket, kompetencia teszteket kínál a kiválasztáshoz. Ami ezeket az eszközöket az értékelő eszközöket készítő szektor élvonalába emeli, az a különleges, munkakörönkénti rátermettséget vizsgáló technológia. Az optimális munkaköri teljesítménymodell segítségével kiválaszthatja azt a jelöltet, aki leginkább rátermett az adott munkakörre, és ezért – a megfelelő betanítás után, személyre szabott képzés segítségével – biztosan kimagasló munkahelyi teljesítményt tud majd nyújtani.

A munkaköri rátermettség (“Job fit”) mérés előnyei

  • Minimalizálja a kiválasztás kockázatát
  • Azonosítja a “kapacitást” és az erősségeket
  • Jelzi az egyéni fejlesztési-, tréning-szükségleteket
  • Növeli a munkával kapcsolatos elégedettség-érzést és a teljesítményt
  • Csökkenti a konfliktusokat és a stresszt

Mit jelent a rátermettség mérése?

A rátermettség mérése egy olyan technológia, mely ma a legkorszerűbb eszköz a humán kompetenciák, vagyis az emberi kapacitás mérésére és a kimagasló teljesítmény biztosítására. Ezt a módszert használva érthetővé válik, miért képesek egyesek kiemelkedő teljesítményre, míg mások ugyanabban a munkakörben csupán átlagosan teljesítenek, bár a képzettségük megvan hozzá. A megfelelő embert a megfelelő munkakörbe helyezve lényeges és pozitív befolyással lehet a vállalat hatékonyságára és eredményességére. A Profil XT felmérés a rátermettség alapú kiválasztás és fejlesztés elismert eszköze.

Kipróbálná díjmentesen?

Próbálja ki rátermettség mérésünket! Tegye próbára felmérésünket, vagy nézze meg, hogyan illene Ön vagy kollégája egy bizonyos munkakörbe!

 


Kovács Judit


Székely Gábor

Profiles nyúl

A Profiles Nyúl


Dr. Andrejka Zoltán


Csatlakozz hozzánk!


Gyetvai Judit

A kipróbálási lehetőségeket céges látogatóink számára biztosítjuk.

A letöltéshez kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot:tanacsadas.lap.hu | coaching.lap.hu | csapatepites.lap.hu