Jóllehet korábban a hagyományos kiválasztás a készségeket és a szakmai képesítéseket vette figyelembe, a kompetencia-alapú megközelítés teljesebb képet ad, mert magában foglalja a teljes személyiség vizsgálatát is. Az ilyen típusú kiválasztás azon alapszik, hogy az adott pozícióra, munkakörre jellemző “sikerkritériumokhoz” hasonlítja a jelölt viselkedését és kompetenciáit.

A Profiles International értékes információt biztosító előszűrő eszközöket, kompetencia teszteket kínál a kiválasztáshoz. Ami ezeket az eszközöket az értékelő eszközöket készítő szektor élvonalába emeli, az a különleges, munkakörönkénti rátermettséget vizsgáló technológia. Az optimális munkaköri teljesítménymodell segítségével kiválaszthatja azt a jelöltet, aki leginkább rátermett az adott munkakörre, és ezért – a megfelelő betanítás után, személyre szabott képzés segítségével – biztosan kimagasló munkahelyi teljesítményt tud majd nyújtani.

A munkaköri rátermettség (“Job fit”) mérés előnyei

  • Minimalizálja a kiválasztás kockázatát
  • Azonosítja a “kapacitást” és az erősségeket
  • Jelzi az egyéni fejlesztési-, tréning-szükségleteket
  • Növeli a munkával kapcsolatos elégedettség-érzést és a teljesítményt
  • Csökkenti a konfliktusokat és a stresszt

Mit jelent a rátermettség mérése?

A rátermettség mérése egy olyan technológia, mely ma a legkorszerűbb eszköz a humán kompetenciák, vagyis az emberi kapacitás mérésére és a kimagasló teljesítmény biztosítására. Ezt a módszert használva érthetővé válik, miért képesek egyesek kiemelkedő teljesítményre, míg mások ugyanabban a munkakörben csupán átlagosan teljesítenek, bár a képzettségük megvan hozzá. A megfelelő embert a megfelelő munkakörbe helyezve lényeges és pozitív befolyással lehet a vállalat hatékonyságára és eredményességére. A Profil XT felmérés a rátermettség alapú kiválasztás és fejlesztés elismert eszköze.

Kipróbálná díjmentesen?

Próbálja ki rátermettség mérésünket! Tegye próbára felmérésünket, vagy nézze meg, hogyan illene Ön vagy kollégája egy bizonyos munkakörbe!

 

Profiles nyúl

A Profiles Nyúl


Csatlakozz hozzánk!


Dr. Zólomy Orsolya


Kovács Judit


Gyetvai Judit


Dr. Andrejka Zoltán

A kipróbálási lehetőségeket céges látogatóink számára biztosítjuk.

A letöltéshez kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot:tanacsadas.lap.hu | coaching.lap.hu | csapatepites.lap.hu