Igazi csapatot építeni nem egyenlő azzal, hogy kiváló egyéneket egy közös szobába küldünk, és azt mondjuk nekik, hogy amíg nincs meg a megoldás, addig nem jöhetnek ki a szobából. A csapatépítés ennél sokkal többet jelent. Összetartani és fejleszteni egy csapatot komoly tervezést és stratégiát kíván, megfelelő kommunikációt és jó döntéseket igényel. Fontos felmérni az egyéni erősségeket és a fejlesztendő területeket, hol van szükség támogatásra, egyeztetni kell a célokat, létrehozni a hatékonysághoz szükséges megfelelő környezetet, mindez elengedhetetlen egy igazán hatékony és sikeres csapat felépítéséhez.

A mai munkakörülmények között nem könnyű csapatot vezetni. Gyakran a csoport tagjai nem is dolgoznak egy irodában, de akár közös az irodájuk, akár nem, a csapatépítés mindig lényegesen hozzájárul a szervezet sikeréhez.

A kiválóan teljesítő csapatok előnyei

  • Csökken a konfliktusok száma és a hibázás
  • Nő a teljesítmény
  • Határidők és a tervezett költségkeretek betartása
  • Elkötelezettség növekedése

Profiles Team Analízis

A szervezeten belüli team-munka rendkívül fontos az egész szervezet sikerének szempontjából A Profiles Team Analízis felmérés megmutatja, hogyan működhet leghatékonyabban egy munkacsoport.

Csapatépítés sikerorientáltan

A csapatépítés mai fogalma kettős: egyrészt a laikusok azt értik csapatépítésen, hogy a kollégák közösen elutaznak valahova. Ezt inkább ismerkedésnek hívjuk, közös, munkaidőn kívüli időtöltésnek, de semmiképpen sem csapatépítésnek. Amit mi értünk ez alatt a fogalom alatt, az sokkal komplexebb, sokrétűbb és hosszú távú kölcsönös előnyök kiaknázására épülő tevékenység.

Az összecsiszolódás természetesen itt is közös cél, de itt nem állunk meg. Célunk, hogy egy vagy több csapatépítő tréning foglalkozásai során feltérképezzük az egyes munkatársak készségeit, segítsünk felfedezni a még kiaknázatlan képességeket, rámutatunk a hiányosságokra és az erősségekre mind az egyén, mind a csoport szintjén. A végső közös cél természetesen az együttműködés erősítése, a kommunikáció gördülékenyebbé tétele és összességében a csapat munkájának hatékonyabbá tétele, a sikeres kooperáció megteremtése. Mindezt úgy érjük el, hogy mindenki megtalálja a helyét a csapatban, elégedett, motivált legyen. És ez még csak a jéghegy csúcsa!

Ha szeretne többet megtudni és többet megtapasztalni, keressen minket bizalommal és érdeklődjön csapatépítő tréningjeink részleteiről!

Csapatépítés


Dr. Zólomy Orsolya


Dr. Andrejka Zoltán


Csatlakozz hozzánk!

Profiles nyúl

A Profiles Nyúl


Kovács Judit


Székely Gábor

A kipróbálási lehetőségeket céges látogatóink számára biztosítjuk.

A letöltéshez kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot:tanacsadas.lap.hu | coaching.lap.hu | csapatepites.lap.hu