Az alapos előszűrés segít abban, hogy ne fussunk felesleges köröket az interjúk során. A kompetencia felmérések megfelelő használatával, optimális munkaköri kompetencia-profilok, ún. teljesítmény-modellek kialakításával minimálisra csökkenthető azoknak a jelölteknek a kiválasztása, akik az adott munkakör feladatainak sikeres elvégzéséhez szükséges legfontosabb készségekkel és kulcs-kompetenciákkal nem rendelkeznek. Munkatársaink örömmel állnak rendelkezésére, hogy bemutassák, hogyan készíthető el egy-egy munkaköri kompetencia-profil online értékelő központunkban, a Profiles Assessment Center-ben.

A hatékony előszűrés hozadéka

  • Csökkennek a kiválasztási “tévedések”
  • Felgyorsul a kiválasztás folyamata
  • Pontosabb és célzottabb lesz a kiválasztás

Pontosan tudjuk, hogy mi kell az adott munkakör sikeres betöltéséhez?

A “siker-kompetenciák” cégről cégre, munakakörről munkakörre, vezetőről vezetőre változhatnak. Elengedhetetlen, hogy pontos információval rendelkezzünk ezen kompetenciákkal kapcsolatban, mert nagymértékben ettől függ majd a kiválasztás sikere. A Profil XT kompetencia tesztek megmutatják, hogy az adott munkakörben mely kompetenciáknak milyen szintjére van szükség.

Az interjúk egyszerűsítése

Aki még nem elég tapasztalt interjúztató, sokszor nem a megfelelő kérdéseket teszi fel az interjú során a jelölteknek, a felkészült jelöltek pedig pontosan tudják, milyen kérdésekre számíthatnak általában. Az előszűrés egyik fő előnye, hogy a kompetencia felmérés eredménye ismeretében éppen azokat a területeket tudunk feltérképezni, melyekben a jelölt nagyon “más”, vagy eltér attól, amit elvárunk tőle, amit látni szeretnénk majd a munkája során.

“Job fit”: rátermett-e a jelölt az adott munkakörre?

A munkaköri rátermettséget a Profil XT felmérés pontosan megmutatja. Az értékelés százalékos rátermettséget jelez az érdeklődés, a gondolkodás és a viselkedésbeli kompetenciák terén.

Illeszkedik-e a jelölt a vállalati kultúrához?

Nagyon fontos szempont, hogy könnyen megértik-e majd egymást a munkatársak. Lényegesen befolyásolja a teljesítményüket, hogy összeegyeztethető-e a munkastílusuk a többiekével. Milyen a viselkedésük, gondolkodásmódjuk? “Team fit” és “Boss fit”: a Profil XT felmérés eredménye jelzi a munkatársakkal és a vezetővel való összeillést, együttműködési képességet is.

Kipróbálná díjmentesen?

Próbálja ki előszűrési szolgáltatásainkat kockázat nélkül! Tegye próbára felmérésünket, vagy akár indítson egy előszűrési miniprojektet! Csak töltse ki lenti űrlapunkat!


Csatlakozz hozzánk!


Székely Gábor


Kovács Judit


Gyetvai Judit


Dr. Zólomy Orsolya


Dr. Andrejka Zoltán

A kipróbálási lehetőségeket céges látogatóink számára biztosítjuk.

A letöltéshez kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot:tanacsadas.lap.hu | coaching.lap.hu | csapatepites.lap.hu