Mindenki a helyére! – a siker kulcsa a munkaköri rátermettség

Mindenki a helyére! – a siker kulcsa a munkaköri rátermettség

Vajon melyik jelölt illene bele legjobban a csapatba? Elképzelhető, hogy munkatársai között van, akire olyan feladatot bízott, amihez neki nincs megfelelő kompetenciája? A sikeres munka kulcsa a megfelelő önkép mellett egymás képességeinek ismerete. Hogyan találjuk meg a közös hullámhosszt? Adunk egy tippet hozzá!

Kutatások szerint a munkatársak 17%-a azért nem sikeres a munkájában, mert az nem motiválja. Vajon hol keresendő ennek az oka? Nem tisztázott feladatkör vagy éppen a nem megfelelő kommunikáció? A sikerélmény és ösztönző közeg a legtöbb emberre motiválóan hat, így ha szeretnénk meglévő kollégáinkat pozitív irányba „tolni” vagy éppen a közegbe illeszkedő új csapattagot felvenni, nem árt, ha tisztában vagyunk érdeklődésükkel és erősségeikkel.

A személyiség árnyalt, melynek megismeréséhez számos tényezőt kell figyelembe venni. Munka szempontjából például nem mindegy a kognitív képesség és gondolkodási stílus, a viselkedésbeli tulajdonság vagy éppen az érdeklődési kör. Ezekre a dolgokra sokszor a közös ebédek vagy interjúszituációkban sem derül fény, ezért érdemes külső segítséghez, tárgyilagos értékelési rendszerhez nyúlni a hatékonyabb és sikeresebb munkához.

Segítene, ha egy objektív szempontrendszer alapján megtudná, hogy egy ígéretes jelölt mennyire illik szervezetének meghirdetett munkakörébe? Hatékonyabban működne a cég, ha az adott feladatra könnyedén kiválaszthatná az annak elvégzésére legalkalmasabb munkatársat? A ProfileXT® (PXT) kompetencia értékelésének adatai alapján 83%-os munkaköri rátermettség esetén a kolléga jellemzően legalább 20%-kal hatékonyabb az átlagosan teljesítőknél. Ez a kompetencia felmérés méri a munkakörökben szükséges siker-kompetenciákat, és ehhez igazodva ad információt a munkatárs teljes cégnél töltött ideje során: kiválasztáskor, fejlesztéskor, coaching-nál, utánpótlással, karriertervezéssel kapcsolatos kérdéseknél, és teljesítménymenedzselésnél.

10 dolog, ami miatt érdemes kipróbálni a ProfileXT® (PXT)!
A frissdiplomas.hu munkatársai által összeállított ABC, azaz minden, amit tudnod kell a tesztről!

Érdekes: „Jó volt látni, hogy mennyi minden összefüggésben áll egymással. Érdekes volt, mindenképpen szeretném egy pár év múlva ismét kitölteni a tesztet, hogy lássam miben sikerült fejlődnöm. Az elemzés végén az útravalók nagyon hasznosak voltak.” (D. István)

Értékes: „A saját eredményem is nagyon jó volt számszerűsítve látni, viszont számomra az igazán nagy értéket az jelentette, hogy a kollegáim értékeit is megismerhettem. Ennek köszönhetően a jövőben a felmerülő feladatok esetén azt is figyelembe vesszük, kinek a személyiségéhez áll legközelebb az adott munka jellege.” (H. Csongor)

Hasznos: „Számomra nagyon hasznos volt a teszt! Érdekes, egy feladatsor alapján mennyire kijöttek azok az értékek, amiket már tudat alatt eddig is ismertem.” (S. Adél)

Komplex: „A Profiles nem csupán abban segít, hogy saját magadról kapj egy komplex képet, hanem munkatársaiddal való közös kiértékelésekor egymásról is olyan tudást kaptok, mely által igazi csapatként segíthetitek és erősíthetitek egymást.” (K. Sofia)

Megerősítő: „Nagyon örültem, hogy a teszt eredménye megerősített abban, hogy sikeresen tudtam fejleszteni az elmúlt időszakban azokat a készségeimet, képességeimet, amiket korábban hiányosnak, vagy fejlesztésre méltónak tartottam.” (F. Nóra); „Akinek helyben van az önismerete az is megerősítést kap. És ahogy a szakértő fogalmazott: “Csak akkor kell foglalkozni egy értékkel, ha zavar.” (L. Fanni)

Motiváló: Mindig izgalmas, ha tükörképet mutatnak nekünk mások. Egy teljesen szabvány, meghatározott kérdéssor alapján szembesülhettem erősségeimmel, gyengeségeimmel, sőt a talán azokkal a céljaimmal is, amit még magamnak sem fogalmaztam meg. Motivál, hogy tegyek a céljaimért, mivel ehhez kapaszkodókat is kaptam. (K. Anita)

Objektív: „Nem egy szokványos személyiség tesztről van szó, amivel minden nap lehet találkozni. Nem csak értékelni kellett magamat, hanem feladatokat is meg kellett oldani. Az eredmények reális képet mutatnak, rávilágítottak a fejlesztendő területekre. Úgy gondolom, hogy egyedülálló és objektív képet ad felhasználójáról.” (D. Ági)

Reális: „Korábban már töltöttem ki teszteket, és az akkori élményeim alapján izgatottan fogtam hozzá. Meglepetésemre komoly összefüggések álltak a háttérben, és büszkén mondhatom, hogy reális eredményt kaptam. A teszt eredményei nemcsak egy tükröt tartottak elém, de útmutatást is adtak. Látom, hogy min érdemes módosítani annak érdekében, hogy a munkahelyemen, a magánéletben eredményesebb lehessek. ” (G. Hajni)

Széleskörű: „Kétségekkel szoktam az ilyen elemzésekhez hozzáállni, mivel sok ezek közül alaptalan, alapigazságokkal megmagyarázható. Ebben az esetben a teszt összetétele már komoly és pozitív benyomást keltett bennem, mivel elég széleskörű volt, mégsem fárasztotta a kitöltőt. Tisztában vagyok a saját képességeimmel, de ezt pontosan leírva látni, úgy hogy egy szakemberrel a különböző pontok közötti oksági kapcsolatokat fejtegethettem, igazi nekem való időtöltés volt!”(K. Márton)

Személyre szabott: Szuper volt, nagyon érdekes volt, hogy egy „sablon” kérdőívnek tűnő felmérés alapján ennyire részletes elemzést kaptunk. Nagyon személyre szabottnak éreztem az elemzést, és szuper volt a konzultáció.” (N. Dóra)

frissdiplomas.hu

 

Profiles nyúl

A Profiles Nyúl


Gyetvai Judit


Dr. Zólomy Orsolya


Dr. Andrejka Zoltán


Csatlakozz hozzánk!


Kovács Judit


Székely Gábor

A kipróbálási lehetőségeket céges látogatóink számára biztosítjuk.

A letöltéshez kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot:tanacsadas.lap.hu | coaching.lap.hu | csapatepites.lap.hu