Hogyan válasszunk 360 fokos értékelést?

Hogyan válasszunk 360 fokos értékelést?

A 360 fokos értékelés egy hatékony vezetői értékelő eszköz, és a megfelelő felmérés választásával biztosíthatjuk, hogy ne okozzon a későbbiekben fejfájást.

Elérhető-e a felmérés magyarul?

A felmérés kitöltését jelentősen megkönnyíti, ha a felmérés elérhető magyarul, ugyanis kevesebb időt vesz igénybe és a kitöltők biztosan pontosan értelmezik a kérdéseket.

Papír alapú vagy elektronikus felmérésről van szó?

A papír alapú 360 fokos felmérés adatainak bevitele felesleges adminisztratív terhet ró a szervezetre, arról nem is beszélve, hogy a kézírás könnyedén beazonosítható – ezzel azonnal elveszthetik a bizalmat a kitöltők a kérdőív anonimitásában.

Nyilvános rendszeren (pl. Google Form) vagy szakértői rendszeren kerül kitöltésre a felmérés?

360 fokos értékelést lehet „házilag”, amatőr online eszközökkel készíteni, de kockázatos – egyrészt, sosem lehet tudni, hogy egy rosszul irányzott beállítással nem-e küldjük ki mindenkinek a felmérés titkos eredményeit, másrészt pedig itt is megjelenhet az anonimitás sérülésétől való félelem: a kitöltők nem tudhatják biztosan, hogy beazonosíthatóak-e pl. Google fiókjuk alapján.

Olyan kérdésekre irányul-e a 360 fokos felmérés, amik bizonyítottan fontosak a vezetőfejlesztésben?

Oldalakat meg lehet tölteni olyan kérdésekkel, amelyek bár a vezetőkre irányulnak, csak a kitöltés után derülnek ki, hogy egyáltalán nem voltak hasznosak. Ezért érdemes kipróbált, vezetői értékelésben és fejlesztésben már bizonyított 360 fokos értékelést választani, amely minden szükséges témával foglalkozik.

Mennyire könnyű a felmérés eredményének értelmezése?

Hiába rendelkeznek a 360 fokos értékelés eredményével, ha statisztikus diplomára van szükség értelmezéséhez. Ezért érdemes olyan 360 fokos értékelést választani, aminek eredménye bár részletes, de könnyedén érthető mindenki számára.

Van-e lehetőség a kitöltőket anonim módon csoportosítani?

Amennyiben a kitöltők eredményeit csoportonként is lehet összesíteni, olyan speciális információhoz is hozzájuthatunk, hogy a például a beosztottakkal való kapcsolat vagy a partneri együttműködés inkább a kritikus.

Lehet-e az eredményeket más vezetők benchmarkjához hasonlítani?

A 360 fokos értékelés szakértői évente számos alkalommal végeznek felméréseket, különböző iparágak vezetőivel. Részesüljön Ön is ebből a tapasztalatból! Tapasztalt tanácsadók sokatmondó összefüggésekkel tudnak segíteni, és megmutatni, hogy teljesítenek vezetői a piacon mért vezetőkhöz képest.

Elmondhatjuk Önnek személyesen is a tapasztalatainkat a 360 fokos felmérésekről?

Töltse ki a lenti űrlapot az érdeklődéshez!


Dr. Andrejka Zoltán


Gyetvai Judit


Csatlakozz hozzánk!


Dr. Zólomy Orsolya


Kovács Judit

Profiles nyúl

A Profiles Nyúl

A kipróbálási lehetőségeket céges látogatóink számára biztosítjuk.

A letöltéshez kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot:tanacsadas.lap.hu | coaching.lap.hu | csapatepites.lap.hu