Érzelmi intelligencia tréning – melyiket válasszam cégemnek?

Érzelmi intelligencia tréning – melyiket válasszam cégemnek?

Számos EQ tréning elérhető a piacon, hogyan válasszam ki, melyik tréning fog a legtöbbet segíteni cégemnek?

Az érzelmi intelligencia tréning szervezésekor érdemes átgondolni néhány fontos dolgot.

Mi váltotta ki az igényt a tréningre?

Érdemes átgondolni, milyen probléma, vágy, konfliktus, igény volt az oka, hogy elkezdték fontolóra venni egy érzelmi intelligencia tréning szervezését. Az igény tisztázása után jobban megérthetik, mire is keresnek megoldást.

Milyen tapasztalattal rendelkezik a cég?

Érdemes utánanézni, hogy rendelkezik-e a tréninget szervező cég érzelmi intelligencia tréningtapasztalattal! Számos tanácsadó cég könnyedén elvállal szinte bármilyen jellegű képzést, és rögtönözve, előzetesen az interneten utánanézve „csapnak össze” egy képzést. Márpedig egy gyors kutatás nem helyettesítheti a tréningek tucatjai alatt felhalmozott tapasztalatot, a kipróbált eszköztárat, és az abból adódó rugalmasságot, hogy már több alkalommal is végig csináltak egy tréninget. Érdemes ezért nem csak általánosan, hanem az adott tréningtípusra vonatkozóan is referenciát kérni, és már a tárgyalás során utánakérdezni, hogy milyen módszertanokat szoktak alkalmazni.

Ki fogja tartani a tréninget?

Akitől a tréninget megrendeljük, nem minden esetben az, aki a tréninget kivitelezi. Fontos lehet megtudakolni azt is, ki lesz, aki a tréninget levezeti majd. Érdemes amennyiben időnk engedi személyesen vagy egy rövid telefonos beszélgetés erejéig kapcsolatba lépni vele, így személyesen is meggyőződhetünk róla, hogy alkalmas szakember tartja majd a tréninget, aki rutinos érzelmi intelligencia tréning tartásában.

Tudják-e diagnózisra építeni az érzelmi intelligencia tréningüket?

Amennyiben a szervező tréningcég a tréning reggeléig semmiféle kapcsolatba nem került a tréning résztvevőivel, hogyan tervezi felépíteni a képzést? A megrendelő elképzelései csak az egyik nézőpontot mutatják meg. Fontos, hogy előzetesen a tréningcég fel tudja mérni a résztvevők tapasztaltságát (voltak-e egyáltalán már érzelmi intelligencia tréningen), és hogy milyen területeken van legnagyobb szükség érzelmi intelligenciájuk fejlesztésére.

Érdemes olyan céget választani, akik saját diagnosztikai eszközzel rendelkeznek. Fontos, hogy kipróbáljuk előre a diagnosztikai eszközt, felmérést, ugyanis akkor saját magunkon tapasztalhatjuk annak pontosságát. Ne féljenek kérni egy ingyenes kipróbálási lehetőséget a cégtől, a legtöbb szervezet örül, ha érdeklődnek.

Része-e a cég tréningjének az utánkövetés?

Egy egy-két napos tréning során magatartást alapvetően megváltoztatni nem könnyű. Az mindig a gyakorlatban, legalább egy hónap alatt történhet meg. Éppen ezért fontos, hogy a tréninget szervező cég mindig beépítsen valamilyen utánkövető megoldást. Ez lehet egy „házi feladat” a résztvevőknek, emlékeztetők sorozata, vagy utánkövető coaching is, amely arra hivatott, hogy a tréningeken elhangzott információt a gyakorlatban is beépítsék a résztvevők.

Kipróbálná a felmérést, amelyre érzelmi intelligencia tréningünket építjük?

Nálunk díjmentesen tesztelheti a felmérést, amire az érzelmi intelligencia tréninget alapozzuk! Töltse ki a lenti űrlapot a kipróbáláshoz!

Profiles nyúl

A Profiles Nyúl


Kovács Judit


Gyetvai Judit


Csatlakozz hozzánk!


Dr. Zólomy Orsolya


Székely Gábor


Dr. Andrejka Zoltán

A kipróbálási lehetőségeket céges látogatóink számára biztosítjuk.

A letöltéshez kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot:tanacsadas.lap.hu | coaching.lap.hu | csapatepites.lap.hu