DISC tréning a csapat együttműködésének fejlesztésére

DISC tréning a csapat együttműködésének fejlesztésére

DISC tréning a csapat együttműködésének fejlesztésére

Mit mutat meg a DISC teszt?

Négy típust különböztet meg a DISC teszt: Domináns, Befolyásoló, Stabil, Tudatos. Ön melyik lehet?

  • Domináns: a „karmester”, akinek nagyon fontos, hogy a dolgok úgy alakuljanak, ahogy ő akarja, határozott fellépésű és proaktív
  • A Befolyásoló: aki lelkes, optimista, beszédes és csapatjátékos
  • A Stabil: aki higgadt, barátságos, együttérző és nagylelkű
  • A Tudatos: aki pontos, analitikus, a részletekre figyelő

Ezek a típusok különbőzen viselkednek a hétköznapokban, a munkahelyen és a magánéletben, működési módokkal és attitűdökkel valósítják meg a feladataikat, érik el a céljaikat. A DISC típusok mérésére kifejlesztett Profiles Performance Indicator (a Teljesítménymutató felmérés) a megszokott tipizáláson túl képet ad a munkavállaló teljesítőképességéről, kezdeményezőképességéről, munkájának minőségéről, együttműködéséről, problémamegoldásáról és alkalmazkodóképességéről.

Mi történik egy DISC tréningen?

A DISC tréningen megismertetjük a résztvevőkkel a négy típusra jellemző sajátosságokat, az előzetes felmérés alapján ismertetjük mindenkivel, mennyire jellemző rájuk az adott típusoknak megfelelő viselkedés, segítséget adunk ahhoz, hogy hogyan kommunikáljanak tőlük erősen különböző típusú emberekkel és hogyan kezelhetik saját típusuk kockázatait.

Mire használható egy DISC tréning?

Kommunikációs tréning: ha a résztvevők ismerik saját karakterüket és a rájuk jellemző kommunikációt, megtanulhatják, milyen jellegű kommunikációval tudnak legeredményesebben beszélni a különböző típusok képviselőivel. Így csökkenthetőek a csapaton belüli súrlódások, az ügyfelek kezeléséből adódó kommunikációs problémák és az egymás meg nem értéséből fakadó nehézségek.

Értékesítési tréning: a résztvevő értékesítők praktikus tanácsokat kapnak a vevők négy típusának a felismeréséhez és kezeléséhez, így könnyebben szót fognak tudni érteni a potenciális ügyfelekkel. Mert melyik ügyfél ne szeretné, ha a „saját nyelvén” szólnak hozzá?

Team-coaching: egy facilitált, csoportos módszertannal a belülről érkező kérdésekkel, megoldási javaslatokkal és kimondott megélésekkel a csapat nagyobb eséllyel fogadja el sajátjaiként a folyamat eredményeként létrejött megoldásokat.

Team-együttműködés-fejlesztés DISC tréninggel a Profiles Assessment Center program támogatásával

A csapat együttműködésének fejlesztését szakértő HR tanácsadóink tapasztalata mellett a Profiles Assessment Centerre alapozzuk, amely a kitöltött DISC tesztek alapján automatikusan kiemeli 12 működési terület közül a problémásakat, amikre egy tréning keretében érdemes lehet odafigyelni.  A csapat együttműködésének javításához a Team analízis keretében a Profiles Assessment center az alábbi táblázatot állítja össze:

disc tréning tábla

Például a fenti csapat várhatóan erős csapatszellemmel bír, viszont kevéssé lesznek proaktívak az ambíció jellemzően alacsony szintje miatt. Így a tréning középpontjában például a proaktivitás fejlesztése, előhozása kerülhet a központba.

Néhány érdekesség, amiről szó lesz a DISC tréningen:

  • Hogyan beszéljünk egy „Domináns” típussal, ha azt szeretnénk, hogy figyeljen ránk?
  • Mire figyeljen egy „Tudatos” típus, ha a vezetőjének számol be valamiről?
  • Mikor érdemes kicsit visszafognia magát egy „Befolyásoló” típusnak?
  • Mire figyeljünk, ha egy „Stabil” típusnak szeretnénk értékesíteni?

DISC tréninget keres cégének?

Próbálja ki előtte gyorsan kitölthető DISC tesztünket, itt igényelje!
DISC tréningünk bemutatását pedig itt találja.

 


Kovács Judit


Gyetvai Judit


Dr. Andrejka Zoltán


Dr. Zólomy Orsolya


Székely Gábor

A kipróbálási lehetőségeket céges látogatóink számára biztosítjuk.

A letöltéshez kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot:tanacsadas.lap.hu | coaching.lap.hu | csapatepites.lap.hu