Bárcsak vennék a lapot!

Bárcsak vennék a lapot!

Bárcsak vennék a lapot!

Hányszor mondta ezt valakiről? Vagy fogalmuk sincs arról, hogy viselkednek másokkal, vagy nem tudják igazából mennyire borzalmas az. Vagy ami még rosszabb, tudják, és őszintén szólva nem érdekli őket. Vagy … lehet hogy tudják, hogyan viselkednek, milyen szörnyű ez, de úgy hiszik, nincs más választásuk, mint hogy úgy reagáljanak, ahogy, mert a cég vagy a körülöttük lévő emberek tehetnek róla. Ez önmagában elég ahhoz, hogy teljesen megőrjítsen valakit.

bárcsak vennék a lapot érzelmi intelligencia

Bárcsak vennék a lapot!
Forrás: Wikimedia Commons

Jobb kérdésem lenne: van egy apró kis esélye, hogy Önről ezt mondta volna valaki? Áucs.

Van remény! Legalább is elméletileg. Az érzelmi intelligencia (EQ) már nem egy igazi divatos kulcsszó többé, mert aki igazán, őszintén más emberekkel dolgozik (és nem csak foglalja a helyet az irodában más emberekkel), az tudja, hogy igenis létezik olyan, mint önismeret, önkontroll, másokra való odafigyelés, mások kezelése (jobb nevén társas intelligencia). Tudjuk, hogy igaz, és egyre több cég fordít figyelmet rá, és tényleg próbálják növelni a csapatuk EQ-ját.

Ha még mindig meggyőzésre vár, nem gondolja, hogy bárcsak a családjában egy kicsit több EQ lenne? Jön a december, a Karácsony, jön a család! JÖNNEK! Igen, a hosszú együttlét a közös DNS-űekkel. Ijesztő, ugye? Nem csak azt fogja kívánni, bárcsak valaki töltene nekik néhány pohár „önismereti fröccsöt”, de szüksége lesz jó néhány szelet „önkontroll tortára” is. Ismeri, hogy azt szokták mondani, mindig van egy fekete bárány a családban? Már inkább nem könnyű fehéret találni közöttük!

Hogy leszállhassunk az önelégült lovunkról, beszélgessünk kicsit az EQ-ról a tükörben lakozó nővel/férfivel és utána aggódjunk az irodában a szomszéd ember megsegítésén (a családunk segítése egy teljesen más téma).

Az érzelmi intelligencia fogalmainak érvényessége nem kérdés. És pontosan ezzel a kijelentéssel kezdi el a csapatának érzelmi intelligenciájának fejlesztését. De Önnel kell kezdődnie, akár vezető, akár nem. Csupán annyi kell hozzá, hogy legyen egy ember, aki elég alázatos ahhoz, hogy a csapat segítségét kérje abban, hogyan tudja az önismeretét fejleszteni, hogyan tudja magát jobban menedzselni (nehéz helyzetekben – amik próbára teszik önkontrollját) és hogyan lehet emberi kapcsolataiban intelligensebb, hogy jobban megértse munkatársait és eredményesebben kommunikálhasson velük.

Ha csak egyikük bevállalná a „mártír” szerepét, megtörheti a „taníthatatlansági” jeget, ami oly sok csapatban érezhető. Azzal kezdődik, hogy beszélnek az EQ-ról, másrészt pedig azzal ereszt gyökeret, hogy egy ember elég alázatos ahhoz, hogy feltegyen a csapatnak egy nagyon fontos kérdést: „Hogyan fejlődhetnék”?

 

Kíváncsi lenne EQ tréningünkre? Érdekelné, milyen kompetenciákra van szükség a fejlett érzelmi intelligenciához?

Próbálja ki díjmentesen kompetencia felmérésünket, amelyre érzelmi intelligencia tréningünket építjük. Csak töltse ki a lenti űrlapot!


Csatlakozz hozzánk!


Dr. Zólomy Orsolya


Székely Gábor

Profiles nyúl

A Profiles Nyúl


Gyetvai Judit


Dr. Andrejka Zoltán


Kovács Judit

A kipróbálási lehetőségeket céges látogatóink számára biztosítjuk.

A letöltéshez kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot:tanacsadas.lap.hu | coaching.lap.hu | csapatepites.lap.hu